Skip to main content

L’Ajuntament estrena 74 nous punts de WiFi4EU per a garantir internet gratuïta i d’alta velocitat.

By 19 desembre, 2020desembre 29th, 2020

Fuset aprofita la presentació d’esta segona fase per a avançar que hi haurà una tercera amb la creació de nous punts als pobles de València.

El regidor d’Agenda Digital i Administració Electrònica, Pere Fuset, ha avançat la posada en marxa esta setmana de 74 nous punts de connexió al servici de Wi-Fi públic WIFI4EU corresponents a la segona fase d’implantació.

Amb la inclusió en esta xarxa europea l’Ajuntament proporciona ja connexió a Internet gratuïta i d’alta velocitat en 110 punts distribuïts pels barris de la ciutat, que ajuden a combatre la bretxa digital. Fuset ha recordat que amb esta estratègia “multipliquem per cent la velocitat de connexió oferida en estos punts passant dels 256 kbs a un mínim de 30 megues”.

Els 74 nous punts, que s’unixen als més de 40 ja oferits des d’octubre, es troben en diferents dependències municipals d’atenció ciutadana. Així, en l’edifici de la Regidoria de Joventut del Carrer Campoamor se situaren 14 d’estes antenes; en el Museu Faller 13 i en el CEMAS de la Marina altres tres.

Ràpida

Anònima

segura

senzilla

Fuset ha explicat que la xarxa europea d’internet d’alta velocitat també arribarà a les Juntes de Districte. En les oficines d’atenció ciutadana de Abastos, Ciutat Vella, Exposició, Marítim, Patraix, Russafa i Trànsits es col·locaran 21 d’estos nous punts de connectivitat.

WIFI4EU també permetrà la connexió gratuïta en diferents oficines de València Activa, així entraran en funcionament 17 punts de connexió en les dependències de Lleons, Mercat de Castella, Emili Baró i Guillem de Castro. Els dos punts del Palau de la Música i els altres dos de l’edifici de Punt de Ganxo completen el llistat d’esta segona fase.

Estos punts s’unixen als que l’Ajuntament ja va presentar a l’octubre en altres edificis públics, com l’Ajuntament i Tabacalera, i en espais oberts com la Plaça de l’Ajuntament, el Parc de l’Oest, els jardins del Palau de la Música, el barri del Cabanyal, el parc del Dr. Lluch i la platja del Cabanyal.

Fuset ha aprofitat la presentació d’esta segona fase per a avançar que en els primers mesos de 2021 hi haurà una tercera fase “amb la qual atendrem la petició dels veïns i veïnes dels pobles de València, oferint wifi gratuït a la màxima velocitat que les empreses de telecomunicacions siguen capaces d’oferir”. El regidor ha recordat que amb el projecte ‘Connecta VLCI’, igualment gestionat per Smart City València, “es dotarà de connectivitat a més de 194 edificis municipals, amb el que podrem continuar ampliant progressivament els punts de connexió gratuïta per tots els barris de València”.

una

xarxa

europea

L’objectiu de la iniciativa WiFi4EU promoguda per la Comissió Europea és proporcionar en tota la UE a residents i visitant accés a internet d’alta qualitat a través de punts d’accés Wi-Fi gratuïts situats en espais públics.  Les xarxes Wi-Fi públiques existents podran sumar-se a la iniciativa Wifi4EU sempre que complisquen les condicions i els requisits tècnics que s’indiquen en el conveni