Skip to main content

L’Ajuntament de València impulsa l’ús de l’app RadarCOVID

By 1 novembre, 2020novembre 9th, 2020

Fuset: “cal donar una oportunitat a tecnologies punteres que s’han mostrat molt efectives en el control de la pandèmia allà on s’han implementat massivament”.

El regidor d’Agenda DigitaI de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha fet una crida a la població per a descarregar i usar l’app Radar Covid del govern central una vegada la Conselleria de Sanitat Universal de la Generalitat Valenciana ja ha confirmat la seua posada en marxa en tot el territori valencià i que s’haja anunciat la seua futura compatibilitat amb altres apps similars europees.

València seguix així els passos de les ciutats que formen part de la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents (RECI) que estan incentivant l’ús d’esta aplicació per smartphones entre la ciutadania. Els últims dies l’app s’ha convertit en una de les aplicacions mòbils més descarregades a l’Estat.

tecnologia

efectiva

en el control

de la pandèmia

L’Ajuntament ha enviat esta recomanació als milers de persones usuàries de l’AppValència mitjançant el seu sistema d’avisos i ho promourà també des de les xarxes socials per tal d’arribar de manera efectiva al seu públic potencial. De la mateixa manera, l’enllaç de descàrrega de Radar Covid també s’inclou de forma destacada entre els recursos que arreplega la web coronavirus.valencia.es que, durant tota la pandèmia, oferix informació útil a la ciutadania de València en la seua lluita contra la COVID-19 i que ONU i Comissió Europea han destacat en el catàleg de bones pràctiques digitals contra la pandèmia.

Fuset, que forma part de la directiva de la RECI, ha explicat que “cal donar una oportunitat a tecnologies punteres que s’han mostrat molt efectives en el control de la pandèmia allà on han tingut una implementació massiva” i ha considerat que “l’estructura social de València afavorix que Radar Covid funcione si està àmpliament estesa entre la ciutadania” i per això ha fet eixa crida a la seua activació.

L’app RadarCOVID permet que les persones que hagen donat positiu en un test de coronavirus i la tinguen descarregada puguen informar de forma anònima a la resta de persones usuàries amb què hagen estat en contacte perquè sàpien que han estat a prop d’una persona que ha donat positiu. Tot, gràcies a un sistema de generació de codis que permeten, sense facilitar dades personals, combatre l’expansió del coronavirus.