Skip to main content

L’Ajuntament proposa un front comú contra la bretxa digital i per les oportunitats Smart City.

By 4 desembre, 2020febrer 1st, 2021

Fuset ha proposat cooperar per garantir la connectivitat en totes les zones de València i ha reclamat espai per a les administracions locals en la gestió dels fons reservats a la digitalització.

El regidor d’Agenda Digital de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, s’ha desplaçat hui a Alacant per tal de celebrar una reunió de treball a la Conselleria d’Innovació, Universitats i Societat Digital ubicada a la Ciutat de la Llum.

Fuset s’ha trobat amb la directora general per a la Lluita contra la Bretxa Digital, María Muñoz, la directora general d’Innovació, Sonia Tirado, i el director general per a l’Avanç de la Societat Digital, Pedro Agustín Pernías, per a explicar el treball de transformació digital i en matèria de Smart City del consistori i establir vies de cooperació.

oportunitats

de la transformació

digital

En la reunió el regidor ha traslladat la voluntat de València de “fer un front comú amb institucions com la Generalitat per tal d’avançar en les oportunitats de la transformació digital i contra la bretxa que afecta, en totes les seues expressions, a milers de persones” i ha recordat que “la crisi de la COVID-19 ha accelerat la digitalització però també la dependència d’internet per a moltes activitats de ciutadania i empreses i les institucions hem d’implicar-nos perquè ningú es quede arrere”.

En este sentit a la reunió s’ha convidat a la Generalitat a sumar-se a la reivindicació de l’Ajuntament de València a les principals empreses de telecomunicacions -reiterada esta setmana per carta- a les quals insta a oferir connectivitat òptima a tot el terme municipal incloent els pobles de València. Fuset ha informat als representants autonòmics de les conclusions d’una primera anàlisi segons la qual la població de bona part d’estos nuclis “té problemes per a desenvolupar el teletreball o els estudis a distància, problemes que este ajuntament vol contribuir a erradicar encapçalant esta justa petició”.

Fuset, que va aprofitar per explicar als responsables autonòmics de la digitalització alguns dels projectes en marxa de l’Oficina de Ciutat Intel·ligent, també ha recordat que l’Ajuntament de València “és l’administració local millor digitalitzada d’Espanya i un emergent referent internacional en Smart City”. I al temps que ha oferit l’experiència local per a guiar altres ciutats valencianes, ha reivindicat espai perquè els ajuntaments tinguen un paper actiu en la gestió dels fons de reconstrucció europeus destinats a la digitalització. “València ja gestiona amb èxit importants projectes tecnològics i estem preparats per destinar eixos recursos per a nous reptes amb què millorar la qualitat de vida de la gent, la sostenibilitat de la ciutat i generar noves oportunitats econòmiques”, ha afegit.