Skip to main content

Nova York visita l’Oficina SmartCity de València per a conéixer el seu model pioner.

By 22 juliol, 2020juliol 24th, 2020

Pere Fuset: “Este tipus de trobades amb altres ciutats demostra l’interés creixent per l’Oficina Smart City de València, que és referent en l’àmbit de les SmartCities”.

Una delegació de l’Ajuntament de Nova York visita l’Oficina de Ciutat Intel·ligent, interessada en el treball desenvolupat en relació a la transformació de València en ciutat intel·ligent.

Les dos delegacions han compartit sinergies i experiències entorn dels seus avanços en digitalització i des de l’oficina valenciana s’ha relatat el model pioner que al febrer de 2018 va posar en marxa el consistori valencià i que ha despertat l’interés de la ciutat de Nova York.

L’ajuntament de la ciutat estatunidenca, a través de Shanna Crumley, assessora d’innovació de l’assessor en cap de Tecnologia de l’Alcaldia de Nova York, s’ha reunit este dimarts amb el cap de servici de l’Oficina de Ciutat Intel·ligent, Ramon Ferri, amb l’objectiu de conéixer els detalls de la creació i posada en marxa de l’Oficina València Ciutat Intel·ligent.

Fuset ha explicat que “este tipus de trobades amb altres ciutats, fins i tot de l’àmbit internacional, és freqüent i demostra l’interés creixent per una oficina valenciana que és pionera i referent en l’àmbit de les smartcities”.

El regidor ha recordat que l’Oficina de Ciutat Intel·ligent “té com a missió ajudar a la ciutat en la seua transformació digital, procurant respostes eficients a les necessitats de la ciutadania per a la millora de l’entorn, la sostenibilitat, la mobilitat i la qualitat de vida”.

ús de les TIC

per combatre

les dificultats

generades per

la actual crisi

Durant la reunió les dos delegacions han aprofitat per a abordar el paper que l’oficina valenciana està desenvolupant en el marc de la Unió Internacional de Telecomunicacions (UIT), organisme de l’ONU dedicat a la matèria.

València ha exposat la seua labor en el lideratge del grup de treball de Plataformes de Ciutat de la United for Smart and Sustainable Cities secundada per diverses agències de Nacions Unides i ha prestat especial atenció a com, mitjançant l’ús de les tecnologies de la informació i de la comunicació, es poden combatre les dificultats generades per la crisi actual.

En eixe marc s’han presentat els quadres de comandament de ciutat posats en marxa durant la pandèmia i la web coronavirus.valencia.es que s’ha inclòs en els catàlegs de bones pràctiques de Nacions Unides i la Comissió Europea.

Les dos administracions s’han emplaçat a seguir col·laborant en projectes en comú i poder compartir experiències per a aconseguir unes ciutats més intel·ligents, sostenibles i resilients.