Estratègia digital de València contra la Covid-19 en el V fòrum Smart City de Kíev

By 8 octubre, 2020novembre 6th, 2020
V edició del Fòrum Smart City de Kíev

L’Ajuntament participa com a convidat d’honor en esta trobada digital per donar a conéixer el treball de l’Oficina de Ciutad Intel·ligent.

València exposa la seua estratègia digital contra la Covid-19 en el V fòrum Smart City de Kíev.

Tècnics de l’Oficina de Ciutat Intel·ligent han intervingut hui en la V edició del Fòrum Smart City de Kíev, un encontre digital internacional en què participen més de 25 ciutats i països, amb una audiència estimada de 10.000 persones, per exposar l’experiència de l’Ajuntament en la utilització de les tecnologies de la informació i comunicació per combatre la pandèmia del coronavirus, amb eines com el portal coronavirus.valencia.es, entre altres.

València,

convidada

d’honor

València ha sigut proposada com a convidada d’honor per compartir estratègies i solucions en este fòrum, la qual cosa “permet exhibir el treball de digitalització per avançar com a ciutat sostenible i intel·ligent”, segons el regidor d’Agenda Digital i Administració Electrònica, Pere Fuset.

La intervenció dels tècnics municipals de l’Oficina de Ciutat Intel·ligent de València s’ha centrat en la utilitat de les tecnologies de la informació i la comunicació i els elements habilitadors de les Smart Cities per fer front a la crisi de la covid-19, entre els quals destaca el portal coronavirus.valencia.es. Durant la presentació i posterior diàleg, també s’ha exposat la història d’esta Oficina Smart City pionera en les administracions locals, les solucions que es presten a la ciutadania, l’ús de la Plataforma de Ciutat per integrar diferents servicis municipals i altres eines digitals que faciliten la presa de decisions per part dels gestors municipals i una comunicació fluida amb la ciutadania.

El regidor d’Agenda Digital i Administració Electrònica, Pere Fuset, ha recordat que “València lidera el grup de treball internacional de la ITU-ONU per enfocar les plataformes de ciutat intel·ligent a combatre els efectes de la pandèmia de la covid-19”. Per a l’edil, “la creixent participació de l’Oficina Smart City València en esdeveniments internacionals com ara este ens permet exhibir el treball de digitalització de València per avançar com a ciutat sostenible i intel·ligent i intercanviar bones pràctiques i casos d’usos amb altres ciutats amb els quals continuar aprenent”.