Skip to main content

L’Ajuntament opta a unes ajudes de cinc milions d’euros per consolidar València com a SmartCity

By 21 juny, 2018juliol 16th, 2020

L’Ajuntament de València, a través de la seua Oficina de Ciutat Intel·ligent coordinada pel regidor d’Administració Electrònica, Pere Fuset, optarà novament a una ajuda que atorga Red.es, depenent de l’Administració General de l’Estat, per avançar en la consolidació de València com a SmartCity.

El projecte pretén modernitzar i fer més eficaç la gestió de 194 edificis oferint majors servicis i comoditat a la ciutadania.

El projecte presentat planteja una gestió més moderna i eficaç de fins a 194 edificis i instal·lacions municipals amb un pressupost total de cinc milions d’euros (que aportarien a mitges les administracions estatal i local).

«Este gran projecte torna a ubicar València al capdavant com a SmartCity i a banda de modernitzar la gestió, fent-la més eficaç i eficient, tracta de millorar la qualitat de vida de la ciutadania i promoure l’estalvi energètic i la sostenibilitat d’una gran quantitat d’edificis de la nostra ciutat», ha explicat Fuset.

La plataforma València Ciutat Intel·ligent (VLCi) integraria totes les connexions que beneficiarien edificis esportius, museus i monuments, mercats municipals i escoles (tant municipals com aquelles el manteniment i els subministres de les quals van a càrrec del pressupost municipal). En tots estos espais municipals es planteja la instal·lació de sensors mediambientals interns i externs que permetrien controlar la contaminació atmosfèrica i lumínica, la temperatura, la humitat, etc.; també hi hauria sensors de consum d’energia i aigua per vetlar per l’eficiència energètica i l’estalvi econòmic.

A més, Fuset ha explicat que «el projecte SmartCity a què optem planteja funcionalitats específiques segons el tipus d’instal·lació». Així, en 58 edificis esportius milloraria la gestió i les reserves de les instal·lacions i activitats ofertades, amb una major accessibilitat i comoditat per a les persones usuàries així com sensors d’ocupació per controlar aforament i accessos. Per a 22 museus i monuments es planteja una plataforma de venda d’entrades en línia i un sistema de visualització dinàmica de continguts així com a opcions relacionades amb la geolocalització i la realitat augmentada.

El projecte Connecta VLCi

invertiria en fins a

194 edificis intel·ligents

Per a 16 mercats municipals es planteja una plataforma moderna a l’abast de clients, venedors i gestors que poguera oferir nous servicis en línia. També se’n beneficiarien d’esta ajuda vora un centenar d’escoles, amb una plataforma de conscienciació mediambiental per a la comunitat educativa de 98 escoles.

Fuset s’ha mostrat optimista davant les opcions de València per rebre estes ajudes provinents dels Fons FEDER i ha recordat que el nou projecte ‘Connecta VLCi’ se sumaria a ‘Impuls VLCi’, valorat en sis milions d’euros, que ja va comptar en 2016 amb l’acceptació i les ajudes provinents de Red.es, que en l’actualitat està ultimant les adjudicacions de les iniciatives contemplades. «Confiem que la bona gestió i la gran capacitat de l’equip SmartCity d’este Ajuntament ens obrirà de nou les portes a estes ajudes per continuar modernitzant València», ha conclòs el regidor.